Info groepen

Paasontbijt 2017

Op woensdag 12 april hebben we wederom ons jaarlijkse Paasontbijt georganiseerd. Voordat de kinderen mochten genieten van heerlijke broodjes, vers gekookte eieren en ander lekkers, hebben ze eerst paaseitjes gezocht op het schoolplein. Toen het hek open ging stormden ze naar binnen en werden binnen de kortste tijd alle eitjes gevonden! Hieronder een kleine impressie...

                       

Hippies!

Bij geschiedenis hebben een aantal kinderen het op het moment over de tijd van de hippies. We hebben in de klas een eigen hippie-outfit geknutseld om op die manier echt te ervaren hoe het in die tijd was. De kinderen hebben goed hun best gedaan en het eindresultaat mocht er wezen!



Carnaval

Op donderdag 23 februari hebben wij met de hele school het Carnaval gevierd. Wat waren er een hoop kinderen fantastisch verkleed! DJ Keanu, Thijs en Ferran verzorgden de muziek. We hebben tweemaal een spannende stoelendans gedaan en hebben het feest afgesloten met een modeshow. Senna, Levi, Julie en Ties waren tot de finale gekomen met hun act. We hebben genoten met en van elkaar. Op naar het volgende Carnaval!

  
 

Connect Lezen

Op woensdag 22 januari hebben de kinderen goed samengewerkt tijdens het Connect Lezen. Het is zo leuk om ze zo goed aan het werk te zien met elkaar. 

  


Geschiedenisles: de jaren '80

Op dinsdag 17 januari zijn een aantal kinderen van Pluto en Mercurius met geschiedenis inmiddels aangekomen bij de periode van de jaren '80. Ze hebben geleerd dat er veel gedemonstreerd werd over zaken als woningnood, werkeloosheid en de kernwapenoorlog tussen Amerika en de Sovjet-Unie. Om ze het gevoel van die jaren mee te geven, mochten ze zelf spandoeken met slogans ontwerpen over een van de onderwerpen. Met creatief en pakkend woordgebruik wisten ze heel goed hun mening weer te geven. Hieronder een kleine impressie.

  


Bezoek aan het Museon: cubelets en programmeren

Op vrijdag 16 december zijn Pluto en Mercurius naar het Museon geweest. We hebben daar twee workshops gehad aan de 'Mini Media Academie'. Van kleine kubusjes (cubelets) hebben ze een robot gebouwd die moest voldoen aan allerlei eisen. Een van de opdrachten was om te zorgen dat de robot ging rijden als het licht uit zou gaan. En dat lukte nog ook! Daarnaast hebben ze de eerste stappen van het programmeren van een website geleerd. De kinderen konden uiteindelijk plaatjes en tekst veranderen, het was erg leerzaam!

 
  


Geschiedenisles: the Sixties

Tijdens de geschiedenisles op 6 december, hebben een aantal kinderen van Pluto en Mercurius kennisgemaakt met de Sixties! Naast het maken van opdrachten over de hippies, provo's en de consumptiemaatschappij, mochten ze hun eigen 60's gadget maken: een mini-jurk, een hoofdband of flower power make-up. Hieronder een impressie van het plezier dat ze hebben gehad bij het maken...

 
 


5 december: Sinterklaas!


Op maandag 5 december was het zo ver: Sinterklaas kwam langs op Het Open Venster. Er was natuurlijk weer van alles mis gegaan in het Pietenhuis. Sinterklaas had tijdens het harde werken even een klein dutje gedaan en was per ongeluk ingepakt door de Pieten... Gelukkig werd hij met boedelbak en al bezorgd bij Het Open Venster. De kinderen hebben natuurlijk allemaal een praatje gemaakt bij de Sint. Vervolgens zijn we samen met Piet Anne en Piet Marleen gaan gymmen en daarna was het tijd voor de surprises. Wat heeft iedereen ook dit jaar weer ontzettend zijn best gedaan!!












Afsluiting Nederlands Dans Theater

Op vrijdag 25 november vond de afsluiting van de dansworkshops van het Nederlands Dans Theater plaats. Juf Saskia heeft vier weken met ons gewerkt aan moderne dansoefeningen en elke klas had een eigen dans ingestudeerd. Er zaten veel ouders, opa's en oma's in het publiek, heel erg leuk. De kinderen hebben ook de dans van de andere klassen bewonderd. Hieronder ziet u de kinderen in opperste concentratie bezig met hun dans. Op de klassenpagina's zijn nog meer foto's en filmpjes te vinden.










Nationaal Schoolontbijt

Op woensdag 9 november hebben we als school deelgenomen aan het Nationaal Schoolontbijt. In het pakket zaten allerlei lekkere dingen die volgens het Voedingscentrum goed passen bij gezonde voeding. We hebben met de hele school gezellig aan lange tafels van ons ontbijt genoten. Het was weer heerlijk!

 


Corpus, een reis door de mens

Op vrijdag 14 oktober, de dag voor de herfstvakantie, zijn we met de hele school op een bijzondere reis geweest door het menselijk lichaam. We zijn met de tram, trein en de bus naar Corpus gegaan in Leiden. Daar hebben we een audiotour gedaan en daarna was er voor de kinderen de mogelijkheid om interactief de verdiepingen van Corpus te verkennen. We hebben een fantastische, leerzame dag gehad dankzij een anonieme gever, daarvoor onze grote dank!



Herfstwandeling Pluto en Mercurius

Op donderdag 6 oktober hebben Pluto en Mercurius samen een heerlijke herfstwandeling gemaakt in het bos. Behalve buiten genieten van de frisse buitenlucht, hadden de kinderen ook een doel: zoveel mogelijk materiaal verzamelen voor de knutselopdracht om boslandschappen en bosmonstertjes te maken! De resultaten zijn erg geslaagd; hieronder een impressie.

   


Opening Kinderboekenweek

Vandaag op 5 oktober was de opening van de Kinderboekenweek "Voor altijd jong". Tijdens de opening heeft Inga Mol (moeder van oud-leerling Esmee) uit haar eigen boek voorgelezen. Kinderen konden vragen aan Inga stellen over het schrijven van een boek.



Schoolkamp

Ook dit jaar zijn we met de hele school op schoolkamp geweest naar de Klaverweide in Ellemeet. We hebben drie leuke dagen gehad, met fantastisch weer. Een bezoek aan waterpark Neeltje Jans en de waterspeeltuin pasten dan ook perfect in het programma. Hieronder een kleine foto-impressie van weer een geslaagd schoolkamp!












Paasontbijt 23 maart

Zoals ieder jaar traditie is, vond op woensdag 23 maart het paasontbijt plaats. De dag begon met het zoeken van de verstopte paaseitjes op het schoolplein, de kinderen stonden te trappelen van ongeduld. Daarna hebben we genoten van een heerlijk ontbijt met verse eieren, broodjes en natuurlijk veel chocolade! Tot slot hebben we gegymd met als thema natuurlijk Pasen... Hieronder een kleine impressie.

   


Panorama Mesdag en de expositie van Peter George d'Angelino Tap

We zijn op dinsdagochtend 22 maart naar Panorama Mesdag geweest waar we een leuke rondleiding hebben gekregen. Verder was er een expositie van een kunstenaar van de Kunstpost waar wij hebben gehoord wat het creatieve proces achter zijn expositie was en hoe hij de jurken uiteindelijk heeft gemaakt. Het was een heel leuke ochtend met de hele school!
 
  
  

Knutselmiddag Pasen

Wat was het weer een gezellige middag 8 maart. Er waren 6 verschillende workshops waarvan de kinderen er 2 konden uitkiezen. We hebben bloemen, vazen, schilderijen, placemats, versieringen voor in de paastakken en diertjes van wol gemaakt. Met steun van een aantal moeders was het een gezellige maar vooral ook productieve middag, namens ons allen heel erg bedankt!

 

 


Het werken in de klas

De kinderen werken regelmatig aan verhalen achter de computer. Tijdens andere lessen wordt er weer intensief samengewerkt. Hieronder volgen wat foto's van de kinderen aan het werk in de klas.

  




2015-02-05 Carnaval op Het Open Venster

Met een Brabantse juf in ons midden kon het aan een carnavalsviering uiteraard niet ontbreken. Op vrijdagmiddag 5 februari hebben met met z'n allen beneden in de gymzaal een gezellig feestje gevierd. De kinderen waren allemaal erg leuk verkleed, zoals u op de foto's kunt zien. Met z'n allen hebben we gedanst, de stoelendans gedaan en er was ook een heuse modeshow. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben de kinderen en de juffen zich goed vermaakt. Tot volgend jaar, dan doen we het nog eens over. Alaaf!






De kinderen werken hard en zelfstandig

Bij ons op school werken we met diverse instructiegroepen waarbij iedereen werkt op zijn of haar niveau. Vandaag tijdens Topografie hebben de kinderen heel hard gewerkt.

  


Nieuwe thema IPC is van start gegaan: Identiteit en Privacy

Vandaag zijn we gestart met het IPC project Identiteit. Vanuit de Haagse Ladenkast hebben we het eerste thema aangereikt gekregen. We hadden een gastspreker in de klassen die ons vertelde over luchtstroming en hoe objecten in de lucht blijven. Ook vertelde hij ons over wat we nu willen delen op social media en wat we voor ons zelf willen houden. Het was niemand minder dan Prof. Dr. Ing. Kees Venner, de broer van juf Ingrid. Op de pagina van de klassen staan de foto's van deze leuke les.

Knutselmiddag Kerst

Dinsdag 8 december zijn er door enkele ouders met de leerkrachten een zestal workshops ingedeeld om Kerststukjes te maken  of andere kerst ideeën uit te werken. Een heel leuk plan met een goed resultaat. Onze dank aan de ouders die zich hiervoor hebben ingezet. Wat was dit een gezellige middag.

  

Sinterklaas

Afgelopen vrijdag hebben wij met de kinderen genoten van een heerlijke dag. We hebben Sinterklaas op bezoek gehad met twee pieten. Daarna hebben we in de klas surprises uitgepakt en lekker gesnoept.
Op naar volgend jaar!



Presentatie van 'De Grondslag'

Afgelopen vrijdag hebben alle kinderen van school meegedaan aan de presentatie van het IPC thema gevoel. Onderdeel daarvan waren de toneellessen van de Grondslag. De kinderen hebben het fantastisch gedaan en we hadden een heleboel ouders en familie die kwamen kijken. Dit maakt het natuurlijk extra leuk voor de kinderen om te laten zien wat zij hadden geoefend.

   
  


Sinterklaas

Onze grote vriend is weer in het land en afgelopen dinsdag mochten de kinderen hun schoen zetten bij de kachel in de hal. Op woensdagmorgen waren alle schoentjes gevuld en hadden de kinderen een brief ontvangen van de Sint. Vol verwachting klopt ons hart!

  

Nationaal Schoolontbijt

Woensdag 11 november hebben wij weer een heerlijk schoolontbijt gegeten met elkaar. Het was een leuk en gezellig samenzijn en het gezonde ontbijt heeft ons allen gesmaakt.

  

Pompoenen

Maandagmiddag en vanmiddag zijn de kinderen druk aan het werk geweest met het uitsnijden van een eigen pompoen. In een circuit werkten de kinderen aan hun creatie. Een tweetal moeders heeft deze opdracht met veel plezier begeleid.

 

Opening Kinderboekenweek 2015


"Het is raar, het is raar maar waar!" zongen de kinderen luidkeels, toen wij vanochtend samen in Mercurius de Kinderboekenweek openden. Er is gezongen en gedanst en zelfs een aantal juffen waagden het er ook op. 

   


   

Deze Kinderboekenweek staat in het teken van Wetenschap en techniek en alle interessante dingen die daar mee te doen zijn! Heeft uw kind nog interessante boeken over wetenschap en techniek? Laat ze dan mee naar school nemen zodat we er allemaal iets van kunnen leren. 



Kamp 2015

Het schooljaar is goed begonnen. Afgelopen maandag 3 augustus zijn we drie dagen met de hele school en alle juffen op schoolkamp geweest. We hebben drie heerlijke dagen met elkaar gehad. We hebben gezwommen, we zijn een dag op Zeeland Buitenland geweest en we hebben een kijkje genomen bij de bunkers in Burgh Haamstede.

   

   

   
 
Duinrel 2015

30 juni was het weer zover; het jaarlijkse schooluitje naar Duinrel. We hebben een enorm leuke dag gehad met mooi weer en vrolijke kinderen.



Sportdag 2015

Afgelopen vrijdag hebben we een heerlijke, warme sportdag gehad met de hele school. We hebben workshops gehad in Korfbal, Hockey en Honkbal. De kinderen hebben het enorm naar hun zin gehad en wij natuurlijk ook.

 

 

Een nieuwe pingpongtafel

Vlak voor de vakantie hebben we een geweldige pingpongtafel gekregen. Met dank aan de gulle gever; er wordt al veelvuldig gebruik van gemaakt!

 


Spreekbeurt Caroline

Afgelopen week gaf Caroline uit de groep Pluto haar spreekbeurt over paarden. Zij had een echt paard meegenomen naar school. De hele klas inclusief de juffen hebben op het paard gereden. Het was een hele belevenis!



Paasontbijt

Woensdagochtend hebben we gezellig een Paasontbijt gehad. Er was allerlei lekker eten en de kinderen en de juffen hadden het enorm naar hun zin. Daan Goeman had als verrassing een lammetje meegenomen naar school. Alle juffen en kinderen mochten even lekker knuffelen.

  




Bezoek Science Center Delft

Afgelopen dinsdag zijn wij dankzij een anonieme gift naar het Science Center in Delft geweest.
Het was een leerzame dag. De kinderen zijn lekker bezig geweest met bouwen met Bamboe en het programmeren van Lego robots.
Ze hebben het met veel plezier gedaan en na de lunch mochten de kinderen nog een uur rondkijken in het museum.
Wij zijn de anonieme donateur erg dankbaar voor deze geweldige dag!




Schaatsclinic op de Uithof

De dag voor de vakantie hebben wij met de hele school een schaatsclinic gekregen op de schaatsbaan de Uithof.
De meeste kinderen voelden zich gelijk thuis op het ijs en hebben tussen de clinic door vrijgeschaatst. Voor sommige kinderen was het de eerste keer op het ijs, maar ook die kinderen hebben geweldig meegedaan en konden uiteindelijk ook zelfstandig schaatsen.

   


Workshop van het Nederlands Dans Theater

Afgelopen woensdag was er een workshop vanuit het Nederlands Danstheater voor de kinderen. Ze hebben allemaal vol enthousiasme meegedaan en deze week zijn we naar de voorstelling geweest van het Nederlands Dans Theater. Dan laat de jeugd van het danstheater een uitvoering van Moderne dans zien. Hierbij een paar foto's van de workshop bij ons op school.

     


Het Kerstdiner

We hebben voor de kerstvakantie heerlijk met elkaar gegeten tijdens het Kerstdiner.

 

De eindpresentatie van Rabarber

Hieronder een aantal foto's van de verschillende acts.
De bovenste drie foto's zijn van Sneeuwwitje, Roodkapje en Hans en Grietje.
De onderste twee foto's zijn van de klas Mercurius.



 

Jeugd theater Rabarber

Over een week is het al weer zo ver. Dan gaan de groepen presenteren aan de ouders wat ze de afgelopen vijf weken hebben geleerd tijdens de lessen van Rabarber.
Hier alvast een kleine impressie!

  


Schoolkamp Zeeland 2014

   


De Grondslag

Vier weken geleden is de Grondslag gestart met een workshop Circus op onze school. De workshop bestaat uit een onderdeel met allerlei circustrucs leren en een onderdeel theater.
Op 17 oktober gaan de kinderen dit presenteren in combinatie met de afsluiting van IPC, dat gekoppeld was aan hetzelfde thema, namelijk Circus.
Hieronder een kleine impressie van de workshop de afgelopen weken.





Juffendag 1 juli

De juffen (en kinderen) hebben er het hele jaar naar uitgekeken... op 1 juli was het juffendag! De hele dag hebben we heerlijk rondgewandeld in Duinrell en zijn we heen en weer geschud in de attracties. En de juffen zijn enorm verwend met de mooiste kado's! De foto's van deze geweldige dag volgen...

Living Dinosaurs

Op dinsdag 10 juni zijn we met alle groepen naar de tentoonstelling Living Dinosaurs geweest. Na een ritje met het OV en aandacht voor de architectuur van het nieuwe station van Rotterdam, kwamen we aan bij het oude postkantoor. Dit gebouw wordt gebruikt voor de tentoonstelling. 
De kinderen kregen een rondleiding en mochten meerdere workshops doen. Vooral het maken van een eigen pijl en boog was veruit favoriet!
Bijzonder was dat er 'levende' dinosauriers waren die door Walt Disney zijn gebruikt en ook voorkomen in de film Jurassic Park! Toch wel een beetje eng, zo'n bewegende T-rex... Nogmaals dank aan de gulle gever die dit uitje heeft mogelijk gemaakt, de kinderen vonden het geweldig!

 
 

 

Dinsdag 2 juni IPC Tuinen

Afgelopen dinsdag hebben de groepen Jupiter en Pluto een workshop kruiden gevolgd. We zijn onder begeleiding van Mireille Hollaar in de buurt op zoek gegaan naar eetbare kruiden. Achteraf hebben de kinderen een smoothie gemaakt van de eetbare kruiden, appels en bananen. Alle kinderen hebben ervan geproefd en sommige kinderen hebben zelfs meerdere bekers gedronken. Het was een groot succes!

Happy Mariahoeve

Hier is de link voor het promotiefilmpje van Mariahoeve!
https://145.103.4.234/owa/redir.aspx?C=228f6cc7688a4fe19f6256a1909b73e0&URL=https%3a%2f%2fwww.dropbox.com%2fs%2fzg1oifuci95mo29%2fHappy%2520in%2520Mariahoeve%25202014.mp4

Verkeersles 17 april

Op de laatste dag voor de meivakantie, kregen alle groepen wederom een goed georganiseerde verkeersles van de moeders van Roderic en Yanic. Er werd een heel parcours afgelegd waarbij een beroep werd gedaan op samenwerken, evenwicht en multitasken. De kinderen moesten een beker met water aan elkaar doorgeven, netjes stoppen voor een zebrapad en met een hand op hun hoofd evenwicht bewaren en over obstakels rijden. Het was een groot succes!

   

Paasontbijt

Op woensdag 16 april vond het traditionele paasontbijt plaats. De kinderen mochten aan het begin van de dag chocolade paaseieren zoeken op ons schoolplein. Op, in en onder de struiken...overal werd gezocht!! Met een bak vol als resultaat... Daarna kregen we lekkere broodjes, eieren en paasstol. Tot slot kregen we nog bezoek: er kwamen er twee echte 'paaskonijnen' langs met drie babykonijntjes en twee kippen om te knuffelen! Hieronder enkele foto's van deze fijne ochtend.

  


Uitje Residentie Orkest 'King of Games'

Op donderdag 27 maart zijn we met alle groepen naar de voorstelling 'King of Games' geweest van het Residentie Orkest. Het was een interactieve voorstelling over Jim, die zo gek van videospelletjes is dat hij de held in zijn eigen game wordt. Verzeild geraakt in de gamewereld heeft hij de hulp van de kinderen en de musici nodig om steeds een hoger level te bereiken. Alleen dan kan hij de prinses redden...
Door het orkest werden verschillende tunes uit bekende games zoals Pacman, Tetris en Minecraft gespeeld, die tot enthousiasme leidde bij de leerlingen. Het was wederom een geslaagd uitje!

 


Buiten kleuren voor het WNF

De kinderen van Mercurius zijn op het moment bezig met een mini project over Koraal. De WNF - rangeractie van dit jaar is "Gezond Koraal, help allemaal." Bij deze actie hoort ook een hele leuke kleurplaat die kinderen in kunnen kleuren en waarmee zij toegang tot de Efteling voor de hele klas kunnen winnen. Nou, dat willen wij wel! Omdat het zulk ontzettend mooi weer was, en wij dit niet aan ons voorbij wilden laten gaan, hebben we donderdag 20 maart heerlijk een tijdje buiten zitten kleuren. 


      
 
Kastelen bouwen in het Museon

Op 6 maart hebben Pluto en Jupiter een les gehad in het Museon over het bouwen van kastelen. Na de nodige voorbereiding in de klas, werd er in het museum van alles verteld over de functie van Middeleeuwse kastelen en hoe zo'n kasteel werd gebouwd. Hoe kregen ze eigenlijk die zware stenen op elkaar en konden ze zo hoog bouwen? Waarom is een boogconstructie zo sterk? Kun je met vier katrollen een mens omhoog trekken?Daarna ging iedereen enthousiast aan de slag om het geleerde in de praktijk te brengen, met geweldig mooie bouwwerken als resultaat!





















Carnaval op Het Open Venster

Vrijdag 21 februari hebben de kinderen en de juffen op school carnaval gevierd. De kinderen hadden erg hun best gedaan op hun kostuums, de modeshow was dan ook een groot succes. We hebben de stoelendans gedaan en lekker samen gehost en gedanst onder het genot van een hapje en een drankje. We kijken samen terug op een geslaagde ochtend!






Verkeersles

Op donderdag 20 februari hebben de moeder van Yanic en Roderick weer een geweldig verkeersparcours uitgezet op ons schoolplein. De kinderen hebben geoefend met 'noodremmen', meerdere slalommen gedaan en rond en over andere obstakels gefietst. Hieronder een kleine impressie:







Afgelopen vrijdag hebben we met Jupiter en Pluto chocoladehuisjes gemaakt tijdens IPC.



Schoolvoorstelling De Storm van Jeugdtheaterschool Rabarber


Op donderdag 6 februari kwam Rabarber om voor Mercurius, Pluto en Jupiter de voorstelling 'De Storm' spelen. Het verhaal dat William Shakespeares laatste toneelstuk was, gaat over de tovenaar Prospero die op een fantasie-eiland leeft met zijn dochter omdat hij verdreven is door zijn aartsvijand Antonia uit zijn koninkrijk. Dus ontvlucht hij samen met haar de werkelijkheid en bedenkt zijn eigen ideale woonplek en leven. Zoals te verwachten valt bij Shakespeare is niets wat het lijkt en zit er een dramatische wending in het verhaal... De kinderen hebben genoten en ook veel gelachen! Hier een aantal foto's:










IPC thema Chocolade

Afgelopen maandag 20 januari is het nieuwe thema: Chocolade gestart in de groepen Jupiter en Pluto.
We hadden een echte proefles met uiteraard ook chocolade.
Ook zijn we gestart met het maken van een woordweb rondom Chocolade. Wat weten we al? Met welke doelen gaan we de komende tijd aan de slag? Hierbij wat foto's van de kinderen tijdens de les:













Sinterklaas 5 december

Ook dit jaar heeft de Sint weer de tijd genomen om Het Open Venster te bezoeken. Hij besloot om dit jaar al dichtbij de school te parkeren met zijn camper om er zeker van te zijn op tijd te kunnen arriveren. Het was weer een feest! Ook de surprises waren dit jaar weer prachtig!

 
 


Workshop Rabarber 26 november

De kinderen hebben vanmiddag deelgenomen aan een workshop rondom het thema Pinokkio. Deze workshop werd gegeven door een theaterdocent van Rabarber. De kinderen konden zelf ervaren hoe het is om een poppenspeler of een pop te zijn. Zie hier het resultaat!









Bezoek aan het Museon: wat is magnetisme?

Afgelopen vrijdag 15 november hebben Pluto en Jupiter een bezoek gebracht aan het Museon. 
In een laboratorium hebben ze zelf ervaren wat magnetisme is. Door een echte natuurkundige hebben ze uitleg gekregen over o.a. de magnetische noord- en zuidpool. Daarna mochten ze zelf gaan uitproberen welke materialen magnetisch zijn door middel van kleine proefjes. En dat lukte erg goed! Hieronder een impressie van de les:




De eerste verkeersles van 2013-2014

Dinsdag 12 november hebben wij een hele leuke en leerzame verkeersles op het schoolplein gehad. De kinderen hebben laten zien dat ze precies weten hoe het hoort in het verkeer.







Herstwandeling woensdag 6 november 2013

De kinderen van Jupiter en Pluto zijn woensdag op pad geweest in het Haagse Bos. Gewapend met onderzoeksmateriaal hebben zij het bos in hersftsferen onderzocht. Wormen, kikkers, spinnen, pissebedden, wie wil dat nou niet door zijn handen laten gaan?! Kijkt u voor meer foto's op de pagina's van de groepen.




Nationaal Schoolontbijt woensdag 6 november 2013

Ook dit jaar heeft Het Open Venster weer deelgenomen aan het Nationaal Schoolontbijt. Het was een ontzettend gezellige aangelegenheid,en de kinderen hebben hun buiken volgegeten met de heerlijkste lekkernijen. Een aantal kinderen zijn voor de gelegenheid zelfs in hun pyama naar school gekomen. Kijkt u hieronder voor een kleine impressie.









Schoolkamp 2013

Wat hebben we weer genoten in Zeeland! Hieronder een kleine impressie.














--------------------------------------------------------------------------------
2012-2013

Groen schoolplein!

Wij hebben een begin gemaakt met "Het groene schoolplein". De kinderen zijn vandaag fanatiek aan de slag gegaan met het aanleggen van onze moestuin. Courgettes, tomaten, aardappels, wortels, radijs, sla, spinazie... noem het maar op! Met dank aan de ouders van Linde, die helpen bij de organisatie van het tuinproject!





Koningsdag


Ook het HOV heeft genoten van een heerlijk koningsontbijt en gezellige koningsspelen! Vanwege het slechte weer is het programma naar binnen verplaatst, maar dat mocht de pret niet drukken!












Les over de dode hoek
Aansluitend bij de spreekbeurt van Ian heeft zijn vader ons een gratis les gegeven over de dode hoek van een vrachtwagen. De kinderen werden verrast door het feit dat de hele school in de dode hoek kan staan, zonder gezien te worden door de chauffeur! Dus let op: Blijf achter de vrachtwagen of loop er via de stoep langs en maak aan de voorkant van de vrachtwagen even contact met de chauffeur door te zwaaien!

 


Pasen

Op woensdag 27 maart hebben wij met de hele school eieren gezocht en gezamelijk ontbeten. Het was heel gezellig!





Carnaval!


Het was weer een echt feest met muziek, polonaise, gehos en een modeschow! De kinderen hadden flink hun best gedaan op de outfits en iedereen zag er prachtig uit!




 





Sinterklaas op Het Open Venster

Ook wij hebben deze 5 december Sinterklaas en zijn piet mogen ontvangen! Na zijn entree in de bakfiets en zijn welkomswoord in de hal is de Sint  langs beiden klassen geweest om de kinderen persoonlijk toe te spreken. Het was een hele gezellige dag, met mooie surprises en veel pepernoten!











Schoenmaatjes

Alle kinderen hebben hard hun best gedaan om een schoenendoos mooi te versieren en te vullen met leuke kadootjes. De dozen zullen worden verzonden door edukans naar kinderen in verschillende Afrikaanse landen. Super!




Schoolontbijt 31 oktbober

Het was weer een heerlijk schoolontbijt!







Disco!

Donderdagavond 18 oktober was de avond waar de twee organisatoren van de disco zo lang naartoe hebben geleefd! Muziek: check, aankleding: check, hapjes en drankjes: check, publiek: check! Tijd voor een feestjes. En een feest was het zeker, het was een ontzettend leuke avond. De kinderen hebben heerlijk gedanst, opgetreden en op zijn tijd wat gedronken en gesnoept.
Roderic en Quint, nogmaals bedankt voor de fantastische en professionele aanpak!

          

           



Juffendag Duinrel 26 juni

Juffendag was opnieuw een groot succes. Het weer was geweldig en zowel de kinderen als de juffen hadden het naar hun zin. Bij deze willen wij iedereen enorm bedanken voor de kado's die wij ontvangen hebben! Super! Wij wensen u een hele fijne vakantie toe namens het HOV-team!




Oneill Protect Our Sea dag 15 mei

De kinderen hebben genoten van een veelzijdige dag op het strand. De surfrider foundation, stichting SOS dolfijn en stichting de noordzee hebben de kinderen veel bijgebracht over het belang van het behoud en de bescherming van de zee. Ook hebben de kinderen s'middags vollop kunnen

genieten van de golven tijdens het golfsurfen. Een geweldige dag!


 









 


  Lente!

De lente is in zicht en dat is goed te merken op het Open Venster. De kinderen hebben een start gemaakt met het opvrolijken van de tuin! Zie hier de enthousiaste start!



      
























 

 
Voor informatie per groep kunt u kiezen uit de opties hieronder:

Jupiter
Pluto
Mercurius
BLOG Het Open Venster